Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
Nevyžaduje žádnou péči a na koláč je vynikající. Vyzkoušejte tenhle recept na rebarborový koláč od Zuzky Plíškové.
Budete potřebovat:
1,5 kg rebarbory
330 g tuku na pečení
330 g hladké mouky
špetka soli
1 prášek do pečiva
300 g cukru
5 vajec
vanilka
sníh:
5 bílků
250 g cukru
špetka soli
Postup:
1. Tuk utřeme s cukrem do pěny, přidáme vanilku a postupně vejce.
2. Nakonec přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
3. Plech, nebo koláčovou formu důkladně vymažeme máslem a vysypeme moukou a rovnoměrně na něj rozprostřeme těsto.
4. Na něj poté rozdělíme očištěnou a na kousky nakrájenou rebarboru. Pečeme při 180 stupních asi 30 minut.
5. Mezitím si připravíme sníh: Bílky vyšleháme s trochou soli a postupně zapracujeme cukr.
6. Sníh rozprostřeme na koláč a pečeme ještě cca 15 minut.
7. Před podáváním necháme vychladnout.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka