Preclíky k pivu
Co jiného bychom si mohli v závěru roku dopřát než oblíbené slané křupání. Ovšem to doma vyrobené, bude chutnat mnohem lépe. Připravte si s námi preclíky k pivu!
Budete potřebovat:
- 300 ml světlého piva
- 20 g cukru krupice
- 30 g droždí
- 500 g polohrubé mouky
- 2 žloutky
- 125 g tuku
- špetku soli
- hrubou sůl, kmín nebo mák na posypání na závěr
Postup:
- Z 50 ml piva, lžíce mouky a droždí připravíme kvásek.
- Do mísy nasypeme mouku, sůl, žloutky, zbytek piva, vlahý tuk a vzešlý kvásek.
- Vypracujeme těsto a necháme v teple vykynout.
- Vykynuté těsto rozdělíme na kousky, rozválíme na válečky a tvoříme preclíky nebo různé tvary.
- Ty pak přeneseme na plech vyložený peiícím papírem, potřeme je pivem a posypeme solí nebo kmínem, případně mákem.
- Pečeme při teplotě 200 stupňů asi 15 minut dozlatova.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.