Prdelačka
Vyzkoušejte recept od Tomáše Rabici ze Základní školy Horní Lideč.
Budete potřebovat:
kroupy č.7
kořenová zelenina
cibule
česnek
1 kg vepřové krve
5 l vývaru z kostí, na kterých je dost masa
nové koření
celý pepř
majoránka
sůl, pepř
Postup:
1. Předem si uvaříme kroupy.
2. Maso osolíme a dáme péct s pokrájenou cibulí.
3. Dáme vařit kořenovou zeleninu, česnek, majoránku, pepř a nové koření, sůl a pepř a kosti.
4. Po uvaření vývaru ho scedíme.
5. Maso z kostí obereme a pomeleme, stejně tak pomeleme upečené maso s cibulí.
6. Předem uvařené kroupy obarvíme krví, přidáme pomleté maso a dochutíme.
7. Přidáme vývar tak, aby vznikla středně řídká polévka.
8. Povaříme 10 minut a dochutíme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka