Pórková omáčka
Tento rychlý a chutný oběd si Milena Tesařová z Brna připravuje sice jen pro sebe, ale klidně na tři dny najednou. Druhý den totiž omáčka chutná ještě lépe než v den uvaření.
Budete potřebovat:
pórek
cibule
máslo
sójová omáčka
zakysaná smetana
1 lžička škrobové moučky
sůl, pepř
Postup:
1. Pórek a cibuli nakrájíme a zpěníme na másle.
2. Podlijeme vodou a asi 10 minut dusíme.
3. Osolíme a opepříme, přidáme podle chuti sójovou omáčku.
4. Zahustíme zakysanou smetanou s 1 lžičkou škrobu.
5. Omáčku dáváme na špagety a sypeme strouhaným sýrem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.