Pomazánka z červené řepy
Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Budete potřebovat:
2-3 červené řepy
1,5 lžíce strouhaného křenu
20 dkg čerstvého sýra, žervé
trochu citrónové šťávy
sůl, pepř
Postup:
1. Řepu uvaříme doměkka (30 až 45 minut), nejlépe ve slupce, aby neztratila chuť a barvu.
2. Pak oloupeme a nastrouháme, nebo rozmixujeme v robotu.
3. Přidáme smetanový sýr, křen a podle chuti citrónovou šťávu. Osolíme a opepříme.
4. Před podáváním řádně vychladíme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.