Pomalé hovězí kostky
V dnešním Apetýtu vás zveme k pomalému a bezpracnému vaření. Recept na šťavnaté pomalé hovězí kostky ve slow cookeru má gastronaut Pavel Maurer.
Budete potřebovat:
- 1/2 kila předního libového hovězího masa
- 3 střední mrkve
- 2 menší nebo 1 větší červená řepa
- 2 cibule
- 2 lžíce olivového oleje nebo másla
- 1 deci suchého červeného vína ( podle chuti)
- čerstvé bylinky (petržel, tymián nebo oregano)
- 1 čerstvá chilli paprička
Postup:
- Maso nakrájíme na přibližně stejně velké kostky o hraně asi 2-3 centimetry kvůli rovnoměrnému vaření.
- Mrkev, řepu, cibuli, chilli papričku také nakrájíme na větší kousky a narychlo osmahneme na olivovém oleji nebo na másle.
- Pak přidáme čerstvé bylinky podle toho, co je zrovna k mání - petržel, tymián oregano, podle chuti.
- Podlijeme troškou vody, případně kapkou vína.
- Necháme asi 8 hodin, nejlépe celou noc pomalu vařit v keramickém hrnci.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.