Polentová pizza
Vyzkoušejte recept naší redaktorky Zuzky Plíškové.
Budete potřebovat:
250 g polenty
500 ml vody
sůl, pepř
pasírovaná rajčata
oregano
česnek
cibule
žampiony
paprika
bazalka
šunka
sýr dle chuti
Postup:
1. Polentu nasypeme do vroucí vody a důkladně promícháme.
2. Po chvíli stáhneme z plotny a pod pokličkou necháme dojít.
3. Mezitím očistíme a nakrájíme zeleninu.
4. Polentu rozprostřeme na plech vyložený pomaštěným pečicím papírem a necháme vychladnout.
5. Poté na ni rozetřeme pasírovaná rajčata ochucená oreganem, solí, pepřem a utřeným česnekem.
6. Ozdobíme posolenou nakrájenou zeleninou, šunkou a sýrem.
7. Pečeme 20-30 minut při 180 stupních.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.