Podzimní hrušková bábovka
Na první kousky cukroví máme ještě čas, ale i tak můžeme troubě dopřát alespoň lehký trénink a sobě a příbuzným něco dobrého na zub.
Budete potřebovat:
- 300 g hladké mouky
- 100 g mléčné čokolády
- cca 200 g hrušek
- 100 g máslových sušenek
- 250 g změklého másla
- 200 g cukru
- 1 vanikový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 4 vejce
- 250 ml mléka
- 3 lžíce kakaa
- skořice
Postup:
- Sušenky dáme do sáčku a pomocí válečku podrtíme na menší kousky.
- Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na kousky.
- Změklé máslo vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.
- Poté zašleháme vejce (jedno po druhém) a mléko.
- Následně přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
- Podrcené sušenky promícháme se skořicí a kakaem a přimícháme do těsta.
- Poté přidáme rozpuštěnou čokoládu a nakonec kousky hrušek zlehka obalené v mouce.
- Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy na bábovku.
- Pečeme asi 50 minut při 165 stupních (propečenost vyzkoušíme špejlí).
- Necháme lehce vychladnout a vyklopíme z formy.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.