Pochoutka z cukety
Dobrota, která chutná k masu i na jednohubkách tak, jak ji připravují Klentnické zpěvačky.
Budete potřebovat:
2 kg cukety
2 cibule
3 červené papriky
1 palička česneku
1-2 feferonky (může být i křen)
nálev:
130 g cukru
100 ml octu
200 ml oleje
200 ml hořčice
4 lžičky soli
pepř
Postup:
1. Zeleninu nadrobno pokrájíme, podlijeme trochou vody a podusíme.
2. Přebytečnou vodu slijeme.
3. Přidáme zbytek surovin a rozmixujeme.
4. Rozdělíme do skleniček a zavařujeme po dobu 10 minut.
5. Můžeme použít k masu, na jednohubky, nebo třeba obložené mísy.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.