Plněné rohlíčky
Recept z Apetýtu s Marcelou Antošovou ze středy 14. března 2012.
Suroviny na 20 rohlíčků:
105 g hladké mouky, 60 ml kysané smetany, 65 g másla nebo hery pokojové teploty, špetka kypřícího prášku do pečiva, marmeláda
Postup:
Mouku s kypřícím práškem prosijeme na vál. Vytvoříme důlek, do kterého dáme smetanu a na kousky nakrájené máslo. Vypracujemwe hladké těsto, které zabalíme do folie a dáme na hodinu do chladna.
Těsto po vychlazení rozdělíme na 5 dílů, z každého vyválíme tenký plát, ze kterého nakrájíme osm výsečí. Dopropstřed každé výseče dáme lžičku marmelády a zabalíme jako klasický rohlík - od kraje ke špičce.
Pečeme 8 až 10 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.