Placky z kysaného zelí - zelníky
Recept z Apetýtu s Blankou Kovandovou ve čtvrtek 2. února.
Suroviny:
kysané zelí – 7 dcl, vejce, polohrubá mouka na zahuštění směsi, 200 g měkkého salámu nebo uzeného masa nebo škvarků, petrželová nať, sůl, drcený kmín, olej nebo sádlo na smažení
Postup:
Zelí nakrájíme na drobno, přimícháme vejce, na proužky nakrájený salám, sekanou nať, sůl, kmín a tolik mouky, aby vzniklo těsto husté jako na bramborové placky. Na rozpáleném oleji smažíme menší placky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.