Pivní štrůdl s jablky

Vyzkoušejte recept od Petra Linharta z Bludova. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.

Těsto:
2 žloutky
10 lžic piva
250 g tuku
500 g hladké mouky
2 lžíce octu

Náplň (podle potřeby):
oříšky
skořice
rozinky
tuk na vymazání
jablka
cukr

Postup:
1. Všechny přísady, hladkou mouku, tuk, žloutky, ocet a pivo smícháme v nelepivé těsto. Necháme odpočinout a pak těsto rozdělíme na 4 díly.

2. Jablka oloupeme a nastrouháme.

3. Z každého dílu vyválíme plát, na který dáme nastrouhaná jablka, posypeme cukrem se skořicí, posypeme sekanými oříšky a dáme rozinky.

4. Pivní štrůdl zamotáme, dáme na vymazaný plech a pečeme dorůžova.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Sestru se mi nikdy nepodařilo dočíst. Citlivého člověka jsem poslechla až do konce.

Iva Jonášová, ředitelka Vývoje a výroby

citlivy_clovek.jpg

Citlivý člověk

Koupit

Nový román českého básníka, prozaika, překladatele a publicisty, ve kterém se prolínají groteskní a tragické prvky a který vypráví příběh ze žhavé současnosti. Jáchym Topol získal za tento titul Státní cenu za literaturu.