Pivní štrůdl s jablky
Vyzkoušejte recept od Petra Linharta z Bludova. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Těsto:
2 žloutky
10 lžic piva
250 g tuku
500 g hladké mouky
2 lžíce octu
Náplň (podle potřeby):
oříšky
skořice
rozinky
tuk na vymazání
jablka
cukr
Postup:
1. Všechny přísady, hladkou mouku, tuk, žloutky, ocet a pivo smícháme v nelepivé těsto. Necháme odpočinout a pak těsto rozdělíme na 4 díly.
2. Jablka oloupeme a nastrouháme.
3. Z každého dílu vyválíme plát, na který dáme nastrouhaná jablka, posypeme cukrem se skořicí, posypeme sekanými oříšky a dáme rozinky.
4. Pivní štrůdl zamotáme, dáme na vymazaný plech a pečeme dorůžova.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!
Vladimír Kroc, moderátor


Zločin na Zlenicích hradě
Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...