Piškotové rohlíčky od Moniky Veithové

Recept od naší posluchačky z Moutnic.

Suroviny:
6 vajec, 90 g moučkového cukru, 90 g krystalového cukru, 90 g hladké mouky, 90 g hrubé mouky, špetku prášku do pečiva.

Postup:
Mouky smícháme s práškem do pečiva.

Žloutky vyšleháme s mletým cukrem do pěny. Z bílků a krystalového cukru ušleháme pevný sníh. Obě hmoty opatrně smícháme a stejně opatrně vmícháme mouku.

Těsto rozdělíme na tři části. Dáme do zdobicího sáčku a na plech vyložený pečicím papírem stříkáme rohlíčky. Hustě je posypeme jemným krystalovým cukrem a v troubě vyhřáté na 170 až 180 stupňů pečeme přibližně 5 až 10 minut.

Rohlíčky naskočí a zrůžoví. Stejným způsobem zpracováváme i zbylé dvě části těsta. Vždycky ale až po upečení předcházející dávky. Pokud bychom totiž těsto nastříkali na plechy najednou (z této dávky se zaplní tři plechy) a postupně pekly, rohlíčky by se roztekly.

Upečené rohlíčky spojujeme k sobě krémem - nejlépe pařížským.