Pišingerovy koblihy

Po celý tento týden se můžete těšit na vzácnou sbírku receptů ze speciální edice. Zuzana Plíšková pro vás tentokrát vybrala pětici zajímavých receptů z třicátých let minulého století. Tento týden si totiž připomínáme 120 let od narození Jana Antonína Bati, který právě v tomto období převzal vedení obuvnické firmy. Dnešní dobrota je pojmenovaná po jednom legendárním vídeňském cukráři. Recept vyšel v knížce Cukrovinky od Olgy Rozmarové už v roce 1934.

Budete potřebovat:

těsto:
150 g mouky
80 g másla
80 g cukru
1 lžíce rumu

nádivka:
100 g mletých ořechů
100 g změklé čokolády
100 g másla
100 g cukru

Postup:
1. Z mouky, cukru, rumu a másla se udělá těsto, které se pak rozválí na placku.

2. Vykrajují se z ní formičkou koblihy a dávají se na pomaštěný plech péci.

3. Po upečení se potřou marmeládou a níže jmenovanou nádivkou, spojí se vždy dvě dohromady a sypou se cukrem.

4. Nádivka: k mletým ořechům se přidá změklá čokoláda, máslo a cukr a vše se dohromady zamíchá.