Perníčky z krystalu

Perníčky z Blanska

Máme pro vás další recept od Ludmily Brousilové ze Střelné. Tato neuvěřitelná dáma peče celkem čtyřicet druhů cukroví, však ho také každý rok napeče 130 kilogramů. Vyzkoušejte její perníčky.

Budete potřebovat:

280 g krystalového cukru
300 g hladké mouky
2 vejce
2 lžíce rozpuštěného medu
trochu tlučeného anýzu a hřebíčku
citrónová kůra
¼ lžičky jedlé sody

vejce na potření
lískové ořechy na ozdobu

Postup:

1. Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme asi 2 hodiny odpočinout.

2. Těsto rozválíme.

3. Vykrajujeme menší oválky, které potíráme rozkvedlaným vejcem a doprostřed vmáčkneme lískový oříšek.

4. Pečeme asi na 150 stupňů.