Pařížské štangličky

Válení těsta, pečení, váleček, rozválet

Paní Anežka Chlupová ze Suchého u Boskovic na tento recept nedá dopustit. Recept nesoucí jméno francouzské metropole získala od své tchyně. A spolu s tchyninými rohlíčky mezi tyto stálice patří právě i pařížské štangličky.

Budete potřebovat:

těsto:
140 g mletého cukru
140 g mletých ořechů
1 lžíce hrubé mouky
1 vejce
1 - 3 lžíce strouhanky
skořice
citronová kůra

led:
140 g mletého cukru
1 bílek
šťáva z 1/2 citronu

Postup:

1. Suroviny na těsto smícháme a vyválíme.

2. Plát potřeme ledovou polevou, kterou si připravíme umícháním cukru, bílku a citrónové šťávy.

3. Radýlkem nakrájíme na tyčinky, které nožem klademe na plech vyložený pečícím papírem.

4. Pečeme zhruba při 150 - 160 stupních tak do deseti minut.