Ořechový srnčí hřbet

Přidáme hořkou čokoládu

 Kdy jste naposledy pekli srnční hřbet? Možná už to nějaký ten pátek bude. Pak si ho teď jistě rádi dáte s námi. Nebude to ale nic pro příznivce zvěřiny...

Budete potřebovat

  • 3 vejce
  • 100 g strouhaných ořechů
  • 100 g másla
  • 100 g cukru
  • 100 g hořké čokolády
  • 50 g hladké mouky
  • 30 g strouhanky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžíce rumu
  • 8 lžic mléka

na dokončení:

  • meruňková marmeláda
  • čokoládová poleva
  • plátky mandlí

Postup:

  1. Máslo vyšleháme s cukrem a žloutky do pěny.
  2. Pak přišleháme rozpuštěnou čokoládu.
  3. Strouhanku zalijeme rumem a necháme odstát.
  4. Mouku smícháme s práškem do pečiva a z bílků ušleháme tuhý sníh.
  5. Ke žloutkové směsi přidáváme střídavě strouhanku, ořechy, mouku, mléko a sníh.
  6. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy na srnční hřbet.
  7. Pečeme při 160 stupních asi 50 minut.
  8. Po upečení necháme vychladnout a potřeme meruňkovou marmeládou.
  9. Poté polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme plátky mandlí.