Opilé švestky s marcipánem

Švestka, švestky, ovoce (ilustrační foto)

Adventní nápady – to je podtitul receptáře Apetýtu v tomto týdnu. A i když první adventní neděle nás teprve čeká, už můžeme mít jistě něco v záloze.

Budete potřebovat:

  • 16 - 18 ks sušených švestek
  • mandlové aroma
  • 50 g marcipánu
  • rum
  • 1 tabulka hořké čokolády
  • 1/2 tabulky mléčné čokolády

Postup:

  1. Švestky dáme do mísy, zalijeme rumem a necháme odležet do druhého dne.
  2. Druhý den ochutíme marcipán kapkou mandlového aromatu a vytvoříme z něj tolik kuliček, kolik máme švestek.
  3. Pak jimi švestky naplníme.
  4. Oba druhy čokolády nalámeme a rozpustíme ve vodní lázni.
  5. Švestky postupně napichujeme na párátko a máčíme v čokoládě.
  6. Necháme zaschnout a můžeme podávat i jako vánoční cukroví.

Je-li na vás marcipán v kombinaci se švestkou až příliš sladký, můžete ho nahradit třeba mandlí.