Omáčka ze slaného karamelu

Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.

Budete potřebovat:
přibližně 400 g krystalového cukru
170 g na kostičky nakrájeného změklého másla
čtvrt litru tučné smetany ke šlehání (o pokojové teplotě)
1/2 až 1 lžíce mořské soli

Postup:
1. V rendlíku rozpustíme na mírném plameni cukr. Jakmile zkaramelizuje, přidáme za stálého míchání máslo a mícháme, dokud se nerozpustí.

2. Odstraníme z plotny a za stálého míchání přidáme smetanu a sůl.

3. Necháme povychladnout a nalijeme do čistých skleniček.

Tip: Použít můžeme na ozdobu řezů, cukroví, nebo třeba zmrzlinu.

autor: Zuzana Plíšková

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

    Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

    jak_klara_obratila_na web.jpg

    Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

    Koupit

    Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.