Olivová pasta
Dnes pro vás máme kulinářský tip na olivovou pastu, která se hodí k masům, rybám, na pečivo i k sýrům.
Budete potřebovat:
- 200 g černých oliv (nakládaných)
- 4 stroužky česneku
- 1 svazek petrželové nati
- 6 lžíce olivového oleje
- mletý pepř
- sůl
Postup:
- Olivy slijeme a necháme okapat.
- Česnek oloupeme a prolisujeme.
- Petrželovou nať nasekáme najemno.
- Poté ji spolu s olivami, česnekem a olejem rozmixujeme na pyré.
- Osolíme, opepříme.
- V dobře uzavřené sklenici a v chladu vydrží olivová pasta asi 2 měsíce.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka