Odlehčený vlašský salát
Stálá posluchačka Apetýtu Marie Kittlová z Blatnice pod Svatým Antonínkem doma vyrábí tuto variaci na klasický vlašský salát. Ten tradiční je totiž doma už omrzel.
Budete potřebovat:
3 brambory
2 větší mrkve
3 vejce
1 menší cibule
100 g šunky
kousek celeru
1 pomazánkové máslo
trochu majonézy
sůl, pepř
Postup:
1. Brambory, mrkev a vejce uvaříme.
2. Po vychladnutí nastrouháme zeleninu na jemném struhadle.
3. Přidáme nadrobno nasekanou cibuli, šunku a kousek syrového celeru.
4. Smícháme s pomazánkovým máslem, majonézou a nakonec přidáme nastrouhaná vejce.
5. Dochutíme solí a pepřem.
6. Mažeme na jednohubky nebo chlebíčky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.