Nový šéf brněnského studia ČT Petr Albrecht: Lidé by měli poznat, že je pořad od nás

11. prosinec 2023

Brněnské studio České televize se brzy začne podílet na nočním vysílání programu ČT24. Chystá ale i pokračování seriálů včetně Dobré ráno, Brno.

Čtěte také

Po odchodu Jana Součka na místo generálního ředitele České televize jeho křeslo v brněnské televizi převzal dosavadní šéf zpravodajství Petr Albrecht. Radikální obrat v obsahu ale podle něj čekat nemáme. „Nastupuji do vlaku, který rozjel můj předchůdce, který postoupil o něco výše. Takže by se dalo říct, že tímto jeho úspěchem je stvrzeno to, že televizi v Brně řídil vlastně dobře,“ poznamenal. Hned ale dodal, že změny nastanou.

Nově bude brněnské studio například odbavovat část nočního vysílání zpravodajského programu ČT24. Znamená to nejen to, že se v noci ve vysílání objeví další informace z regionu, ale také skutečnost, že Brno bude pomyslně hlídat dění v zemích, kde je den, když máme noc. „Brněnským lidem by to mělo dát nové zkušenosti a příležitosti,“ tvrdí Albrecht.

Kolik toho Brno zatím vyrobí? Divák příliš nepozná

Právě podíl tvorby především z brněnského a pražského studia je jedním ze základních ustanovení zákona. Podle Albrechta minimální podíl vysílání plní, ale i s pomocí repríz.

Navíc má divák problém takový pořad určit, protože označení „Česká televize Brno“ se v titulcích nových pořadů neobjevuje. „Pozorný divák možná pozná nějaká brněnská jména, ale to by musel být opravdu velmi pozorný divák – a já se přiznám, že nad tímto tématem jsem se sám už několikrát zamýšlel,“ připustil nový ředitel s tím, že i tento aspekt budou řešit, stejně jako například zapojení moravských umělců.

Platí ještě „menšíkovské“ tvrzení, že televizní pořadu jsou dobré, špatné a ty z Brna? Od kdy by mohla ČT24 začít po část nocí vysílat z Brna? Jak je to s pokračováním dětské série Tajemství pana M. o Gregoru Mendelovi nebo seriálu Dobré ráno, Brno? A bude hrát Brno roli v připravovaném obnovení vysílání stanice ČT3? Více se dozvíte v rozhovoru!

Spustit audio

Související