Nakládaný bůček
Na jaře pro vás chystáme knihu s názvem Babské rady! A aby vám to čekání na vydání tohoto užitečného rádce lépe utíkalo, nabídneme vám každé pondělí recept z chystané publikace.
Dnes to bude jídlo, které zajisté potěší mužskou část posluchačů. Zároveň dá ženám návod k tomu, jak své drahé polovičky příjemně překvapit, případně originálně pohostit návštěvu.
Co budete potřebovat?
- 1 kg bůčku
- sůl
- 5 stroužků česneku
- pepř dle požadované pikantnosti
- 3 bobkové listy
Toto společně povaříme.
Připravíme si také omáčku na potření, na tu budou třeba následující suroviny:
- 15 stroužků česneku
- 1 lžička pepře
- 1 lžička kari
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička grilovacího koření
- 1 lžička worchestru
Touto směsí ještě za tepla potřeme bůček, obalíme maso alobalem a uložíme do lednice, kde necháme dobrotu ideálně týden odpočívat.
Známá věc je, že tuk je nositelem chuti, takže vepřový bůček má v zážitcích pro chuťové pohárky výsadní postavení. Když ho budeme podávat s čerstvým chlebem, vaši strávníci budou doslova pět ódy.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.