Zelný salát
Zelí je zelenina nabitá vitamíny! Salát podle receptu Miroslavy Fábriové ze Zlína vám v chladu vydrží i týden.
Budete potřebovat:
5 kg hlávkového zelí
1 kg cibule
1 hrnek křenu
1 hrnek oleje
1 hrnek cukru (nebo podle chuti)
1 kořenící směs na nakládání okurek
1 hrnek octa
Postup:
1. Zelí nakrouháme, cibuli nadrobno nakrájíme.
2. Promícháme se zbytkem ingrediencí a případně dosladíme.
3. Můžeme přidat i najemno nastrouhanou mrkev.
4. Salát vydrží v chladnu minimálně týden.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.