Krůtí steak na pepři a bazalce
Tenhle pikantní recept udělá radost nejen pánské části posluchačů, ale i všem, kteří jsou v kuchyni jako doma a vaření je baví.
Připravte si:
- 4 dílky krůtích prsíček
- olej
- čerstvou bazalku
- 4 stroužky česneku
- sůl a kuličky pepře
Postup:
- Krůtí prsa naklepeme, potřeme česnekem rozetřeným se solí a trochou oleje, obalíme je v rozdrceném pepři. Je dobré použít celé kuličky a ty si těsně před obalováním rozdrtit, aby zůstala výrazná pálivost.
- Porce necháme v lednici odležet, nejlépe alespoň hodinku.
- Potom krůtu vložíme do pánve s rozehřátým olejem, pod poklicí opékáme pozvolna zhruba 15 minut, potom vložíme nasekanou čerstvou bazalku a necháme ještě 5 minut pod poklicí prohřát.
Krůtí steak na pepři si užijete jen se zeleninovou oblohou. Nebo na zbylém oleji opečte silnější plátky brambor.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://brno.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://brno.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/b71c5d2b93b9741c57997922a6ba086a.jpg?itok=pJjrY4Ii)
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.