Zázračná cibulačka

Polévka je grunt a dokáže také dobře zahřát. Tento recept nám poslala paní Anna z Vysočiny, říká jí zázračná cibulačka.

Co budete potřebovat:

  • 10 cibulí nakrájených na kolečka
  • 5 polévkových lžic másla
  • 250 ml bílého sladšího vína
  • 1 litr kuřecího vývaru
  • 2 bobkové listy
  • sůl, pepř, muškátový oříšek, sušené chilli
  • 1 kulatý sýr s bílou plísní
  • 4 žloutky
  • 250 ml červeného vína
  • toustový chleba a máslo na opečení

Postup:

  1. Cibuli osmahněte na tuku dozlatova. Část si nechte stranou na ozdobu, zbytek zalijte vínem a deset minut povařte.
  2. Pak přidejte vroucí vývar. Okořeňte a vařte na mírném plameni asi dvacet minut.
  3. Přidejte sýr pokrájený na kostičky.
  4. Žloutky prošlehejte v červeném vínu a vlijte do polévky.
  5. Promíchejte, ale dál nevařte.
  6. Servírujte zásadně horké, ať polévka dobře zahřeje.
  7. Každou misku ozdobte plátkem bílého chleba, který jste opekli na másle. 

Mohlo by vás zajímat