Zázračná cibulačka
Polévka je grunt a dokáže také dobře zahřát. Tento recept nám poslala paní Anna z Vysočiny, říká jí zázračná cibulačka.
Co budete potřebovat:
- 10 cibulí nakrájených na kolečka
- 5 polévkových lžic másla
- 250 ml bílého sladšího vína
- 1 litr kuřecího vývaru
- 2 bobkové listy
- sůl, pepř, muškátový oříšek, sušené chilli
- 1 kulatý sýr s bílou plísní
- 4 žloutky
- 250 ml červeného vína
- toustový chleba a máslo na opečení
Postup:
- Cibuli osmahněte na tuku dozlatova. Část si nechte stranou na ozdobu, zbytek zalijte vínem a deset minut povařte.
- Pak přidejte vroucí vývar. Okořeňte a vařte na mírném plameni asi dvacet minut.
- Přidejte sýr pokrájený na kostičky.
- Žloutky prošlehejte v červeném vínu a vlijte do polévky.
- Promíchejte, ale dál nevařte.
- Servírujte zásadně horké, ať polévka dobře zahřeje.
- Každou misku ozdobte plátkem bílého chleba, který jste opekli na másle.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka