Pizza s jablky a šunkou
Pizza může mít stovky podob a chutí. Recept na domácí těsto i nápad na neotřelou kombinaci chutí nabídne Apetýt. Zkuste si doma upéct pizzu s jablky a šunkou.
Suroviny jsou následující:
- 500 g hladké mouky
- 1 kostka droždí
- 1 šálek mléka
- 1 lžička cukru krupice
- 4 jablka
- 200 ml kečupu
- 250 g šunky
- 100 g sýra typu eidam
- sůl, majoránka, oregano, olej a čerstvá bazalka na ozdobu
Postup:
- Z vlažného mléka, cukru a droždí připravíme kvásek. Hladkou mouku promícháme se lžičkou soli, dvěma lžícemi oleje a kváskem.
- Vypracujeme těsto, které necháme v teple hodinu kynout.
- Jablka nakrájíme na tenké plátky, samozřejmě po odstranění jadřinců.
- Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly, z každého dílu vytvarujeme kulatou placku, kterou dáme na plech s pečicím papírem.
- Každou pizzu nejprve potřeme kečupem, poklademe plátky jablek a na nudličky nakrájenou šunkou.
- Posypeme nastrouhaným sýrem a okořeníme majoránkou, oreganem a lehce posypeme solí a zakápneme olejem.
- V předehřáté troubě pečeme do zlatova a na talíři zdobíme čerstvou bazalkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.