Bramborové lodičky
V dnešním Apetýtu nabídneme inspiraci do kuchyně v podobě bramborových lodiček, ty jsou rychlou a jednoduchou variantu oběda nebo večeře.
Lépe je dělat bramborové lodičky z pozdních brambor, které mají tužší slupku. Takže pokud vám ve spíži nebo ve sklepě ještě pár loňských brambor zbývá, pojďte se pustit do vaření.
Budete potřebovat:
- 4 velké brambory se slupkou
- 100 g anglické slaniny
- 3 polévkové lžíce kysané smetany
- 150 g strouhaného sýra
- sůl a pepř
Postup:
- Troubu předehřejeme na 200 stupňů, celé brambory omyjeme, osušíme a propíchneme vidličkou, vložíme na plech a pečeme 50 minut.
- Potom brambory rozkrojíme napůl, lžičkou vydlabeme vnitřek tak, abychom neporušili slupku.
- Slaninu osmahneme na pánvi, středy brambor rozmačkáme vidličkou, smícháme s kysanou smetanou, slaninou, 100 g sýra, solí a pepřem.
- Každou bramborovou lodičku naplníme touto směsí, posypeme zbytkem sýra a zapečeme v troubě ještě 15 minut.
Tip: Bramborové půlky výborně chutnají s velkou porcí čerstvého salátu!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka