Sumčí škvarky

Rybář Milan Rozsypal má za sebou řadu rybářských výprav – do Skandinávie, Mongolska, Španělska, Indie nebo také na Sibiř. V Apetýtu se podělil o recept na sumčí škvarky.

Budete potřebovat:

  • 1 vykostěného a staženého sumce
  • sůl
  • pepř
  • sladkou červenou papriku
  • Solamyl nebo hladkou mouku
  • sádlo nebo olej 

Postup:

  1. Čerstvé rybí maso (bez kostí) nakrájíme na kostičky.
  2. Optimální velikost je od 1,5 do 3 cm.
  3. Pak maso nasolíme a necháme odležet 1 až 5 hodin.
  4. Následně maso lehce opepříme a zlehka poprášíme červenou paprikou, aby získalo načervenalou barvu škvarků.
  5. Na závěr ho obalíme v mouce nebo v Solamylu.
  6. Ten vytvoří křupavou krustu, která je více podobná škvarkům.
  7. Po této přípravě můžeme připravené maso vložit do rozpáleného sádla nebo oleje.
  8. Maso necháme osmahnout dozlatova ze všech stran.
  9. Po vytažení má podobu opravdových škvarků.
  10. Odkládáme ho na talíř vyložený papírovou utěrkou, která vysaje zbytek sádla nebo oleje.