Polévka z kozích bidel

Pondělní Apetýt přináší recept od Evy Sedlákové z Šošůvky na Blanensku.

Na polévku podle Evy Sedlákové potřebujete:

  • 1 kozí bidlo (klobása z kozího masa, případně jiná klobása)
  • 1 cibuli
  • vývar nebo litr vody
  • mletou sladkou papriku
  • česnek
  • 2-3 brambory
  • kmín
  • sůl
  • špaldovou mouku nebo chleba na zahuštění

Postup:

  1. Na troše oleje orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme bidlo nakrájené na kolečka.
  2. Opět restujeme.
  3. Poté necháme zpěnit papriku a zalijeme vývarem nebo vodou.
  4. Necháme vše povařit.
  5. Asi po pěti minutách přidáme na kousky nakrájené brambory, kmín a nakrájený česnek a necháme vařit.
  6. Na závěr zahustíme špaldovou moukou nebo chlebem.
  7. Podáváme s pečivem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.