Polévka z kozích bidel
Pondělní Apetýt přináší recept od Evy Sedlákové z Šošůvky na Blanensku.
Na polévku podle Evy Sedlákové potřebujete:
- 1 kozí bidlo (klobása z kozího masa, případně jiná klobása)
- 1 cibuli
- vývar nebo litr vody
- mletou sladkou papriku
- česnek
- 2-3 brambory
- kmín
- sůl
- špaldovou mouku nebo chleba na zahuštění
Postup:
- Na troše oleje orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme bidlo nakrájené na kolečka.
- Opět restujeme.
- Poté necháme zpěnit papriku a zalijeme vývarem nebo vodou.
- Necháme vše povařit.
- Asi po pěti minutách přidáme na kousky nakrájené brambory, kmín a nakrájený česnek a necháme vařit.
- Na závěr zahustíme špaldovou moukou nebo chlebem.
- Podáváme s pečivem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.