Salát Coleslaw

Do Lednicko-valtického areálu se vydáme za receptem na vynikající salát, který si můžete dopřát jako přílohu, nebo ho konzumovat samostatně.

Radost v objevování malebných míst v Lednici a okolí nachází cyklisté, běžci, lidé na koloběžkách i pěší. Přímo v Lednici sídlí Burger's Club a Martin Tuček, který podnik založil, nám přenechal jejich zavedený recept na salát Coleslaw.

Co na tuhle dobrůtku, která je známá snad po celém světě, budete potřebovat?

  • 1 hlávku bílého zelí
  • 1 cibuli
  • 2 mrkve
  • 300 ml estragonového octa
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 2 lžíce tatarky
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Mrkev a cibuli jemně nastrouháme nebo nasekáme, zelí nakrouháme na nudličky.
  2. Přidáme smetanu, tatarku, třtinový cukr a podle chuti dokončíme estragonovým olejem, solí a pepřem.
  3. Salát můžete zjemnit nastrouhaným jablkem.
  4. Vše řádně promícháme a necháme alespoň hodinu uležet v chladu.

Tip: Salát je skvělou přílohou k burgerům, k opékanému masu i ke smaženým pokrmům. Vychlazený chutná skvěle i jen s pečivem.

Další inspiraci na gastro-výlety po jižní Moravě najdete na webu gourmetjiznimorava.cz.

Související

  • Hovězí burger s dýňovou majonézou

    Pokud chcete odpověď na otázku, zda k sobě jde původně americký burger a moravské víno, pak navštivte Burgr's club v Lednici.

  • Šípkový sirup

    Za receptem Apetýtu se vydáme do Bořetic u Hustopečí, tam přímo u kostela najdete designový kontejner na dvorku bořetické fary. A to i s posezením pod jabloní.