Bublanina s ostružinami
Jak se vaří na farmě? Na to se ptáme v pondělních apetýtových receptech. Dnes vás naposledy zveme do Senetářova na Blanensku, na malou rodinnou farmu Petry Kuncové.
Na Bublaninu podle farmářky Petry Kuncové potřebujete:
- ostružiny (nebo jiné ovoce)
- 3 vajíčka
- 1 hrnek cukru
- ½ hrnku oleje
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek mléka
- 1 prášek do pečiva
- máslo, cukr, mouka na drobenku
Postup:
- Do mixéru dáme vajíčka a hrnek cukru a necháme rychle mixovat, aby vznikla hustá hmota.
- Pak snížíme mixér na menší otáčky a přidáme po troškách mouku, olej, mléko a prášek do pečiva.
- Vše postupně přidáváme, aby se těsto pomalu vymíchávalo.
- Těsto dáme na plech, posypeme ostružinami a navrch posypeme klasickou drobenkou z másla, cukru a mouky.
- Upečeme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.