Tiramisu po česku
V Apetýtu pro vás máme tip na jednoduchý italský recept po česku, konkrétně na Tiramisu.
Budete potřebovat:
- 2 neochucená pomazánková másla
- 2 šlehačky na šlehání
- asi ¾ hrnku moučkového cukru
- balíček dětských piškotů
- kávu
- rum
- hořká čokoláda na ozdobu
Postup:
- Do misky dáme pomazánková másla, přidáme šlehačky a ručním šlehačem rozšleháme do hladkého hustého krému.
- Přidáme moučkový cukr.
- Zvlášť uvaříme hrnek kávy, kterou si posléze nalejeme do misky a přidáme do ní trochu rumu podle chuti.
- Poté vyložíme dno dortové formy vrstvou piškotů namočených v kávě s rumem, na to dáme vrstvu krému a opět vrstvu namočených piškotů.
- Končíme vrstvou krému, na kterou nakonec nastrouháme trochu hořké čokolády.
- Necháme nejméně půl dne ztuhnout v lednici a můžeme podávat.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.