Gallo pinto
Cestování a poznávání rozmanité gastronomie se šéfkuchařem Milanem Václavíkem. To slibují páteční apetýtové recepty.
Na kostarické Galo pinto potřebujeme:
- 1 hrníček uvařené rýže
- 1 plechovka černých fazolí i s nálevem
- 1 červená paprika
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- hrstka čerstvého koriandru
- Lizano omáčka (nebo jako náhražka HP souce nebo worchestrová omáčka)
- divoký banán
- 2 vejce
- sýr
- sůl
- pepř
- kokosový olej
Postup:
- Uvaříme si rýži do měkka.
- Poté nakrájíme jednu velkou cibuli najemno.
- Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na malé kostičky.
- Oloupeme česnek a nasekáme najemno.
- Opraný koriandr posekáme také najemno.
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme nakrájenou cibulku.
- Přidáme nakrájenou papriku a vše společně restujeme asi tři minuty.
- Přidáme česnek a restujeme další minutu.
- Dále přidáme černé fazole i s nálevem a za stálého míchání vlijeme Linzano omáčku, vše dobře promícháme, přisypeme koriandr, uvařenou rýži, osolíme a opepříme a zamíchanou směs podáváme.
- Zvlášť si připravíme míchaná vejce a divoké banány.
- Divoký banán oloupeme a nakrájíme na dlouhé plátky.
- Ty poté opečeme na kokosovém oleji z obou stran dozlatova.
- Galo pinto, vejce a orestované banány naskládáme na jeden společný talíř a přikrojíme k tomu ovčí sýr.
- Můžeme podávat s toustovým chlebem a avokádem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.