Kyška s oharkama z Buchlovic

Barokní zámek s rozlehlou zahradou či Muzeum Podhradí. Nejen to patří k zajímavostem Buchlovic na Slovácku.

K lákadlům se řadí například i nedaleký hrad Buchlov spojený s tajuplnou černou paní. Ta prý předpověděla smrt nejméně dvěma hradním pánům, kteří skutečně záhy přišli o život. Pokud se tedy vydáte na poznávání Buchlovic a jejich okolí, nebudete určitě litovat. My se do tohoto městečka vydáváme pro další recept, který jsme vybrali z Kuchařky tradičních pokrmů na Slovácku.

Na Kyšku s oharkama budete potřebovat:

  • 2 středně velké okurky
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžičku octa
  • kyšku nebo kysanou smetanu

Postup:

  1. Okurky oloupeme a nastrouháme nahrubo.
  2. Ochutíme solí, pepřem a mírně okyselíme octem.
  3. Vmícháme kyšku nebo kysanou smetanu. 
zdroj: Kuchařka tradičních pokrmů na Slovácku