Domácí horká čokoláda
Gastronomicky vyladěnou čokoládu, tak jak ji ve filmu Čokoláda připravovala Julliette Binoche, pro vás sice dnes nemáme. Ale i na domácí variantě, kterou nabízíme, si určitě pochutnáte. A rozhodně si ji připravte před tím, než si pustíte náš filmový tip.
Budete potřebovat:
- 1 zahuštěné sladké kondenzované mléko
- 1 neslazené kondenzované mléko
- 1 velkou hořkou čokoládu, nejlépe s 70 procenty kakaové hmoty (asi 400g)
- 1 menší mléčnou čokoládu (asi 200g)
Postup:
- Do kastrolu nalijeme vodu a vložíme do něj skleněnou mísu, čokoládu totiž připravujeme ve vodní lázni.
- Do mísy vložíme rozlámanou čokoládu.
- Jakmile se teplem rozehřeje, rozmícháme a za stálého míchání postupně vlijeme obě kondenzovaná mléka.
- Prohřejeme a vymícháme do jemného krému.
- Podáváme v keramických hrníčcích samotné nebo například s hrozny či jiným ovocem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.