Andílek na zahřání & andělské pohlazení
Oba drinky andílky připomínají hlavně svým vzhledem – nechybí v nich totiž krémová až žlutá složka a pak také šlehačková čepice. A protože je v nich alkohol, tak jsou to vlastně takoví andílci s ďáblíky v těle. Takže pozor na ně!
Andílek na zahřátí vyžaduje následující suroviny:
- 4 cl vaječného likéru
- 150 ml čerstvé pomerančové nebo mandarinkové šťávy
- smetana ke šlehání
- skořice
Postup:
- Šťávu ohřejeme a nalijeme do vhodné sklenice pro teplé nápoje.
- Opatrně přidáme vaječný likér.
- Ozdobíme šlehačkou, kterou posypeme skořicí.
- Před konzumací promícháme.
A pokud vám vaječný likér moc nevoní, ale zato si i v zimě dáte rádi zmrzlinu, tak je tu pro vás andělské pohlazení. Na dvě sklenice tohoto nápoje bude potřeba:
- 150 ml pomerančové šťávy
- 150 ml sektu
- vanilková zmrzlina
- 1 pomeranč
- smetana ke šlehání
Postup:
- Z pomeranče oloupeme kůru tak, aby zůstala vcelku, a dáme ji do mrazáku alespoň na 1 hodinu.
- Z pomeranče vymačkáme šťávu a smícháme ji s předem připravenou šťávou.
- Do dvou vyšších sklenic dáme po dvou kopečcích vanilkové zmrzliny, kterou zalijeme sektem a šťávou.
- Ozdobíme šlehačkou, na kterou naaranžujeme pomerančovou kůru.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.