Opilé švestky s marcipánem
Adventní nápady – to je podtitul receptáře Apetýtu v tomto týdnu. A i když první adventní neděle nás teprve čeká, už můžeme mít jistě něco v záloze.
Budete potřebovat:
- 16 - 18 ks sušených švestek
- mandlové aroma
- 50 g marcipánu
- rum
- 1 tabulka hořké čokolády
- 1/2 tabulky mléčné čokolády
Postup:
- Švestky dáme do mísy, zalijeme rumem a necháme odležet do druhého dne.
- Druhý den ochutíme marcipán kapkou mandlového aromatu a vytvoříme z něj tolik kuliček, kolik máme švestek.
- Pak jimi švestky naplníme.
- Oba druhy čokolády nalámeme a rozpustíme ve vodní lázni.
- Švestky postupně napichujeme na párátko a máčíme v čokoládě.
- Necháme zaschnout a můžeme podávat i jako vánoční cukroví.
Je-li na vás marcipán v kombinaci se švestkou až příliš sladký, můžete ho nahradit třeba mandlí.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.