Opilé švestky s marcipánem

Adventní nápady – to je podtitul receptáře Apetýtu v tomto týdnu. A i když první adventní neděle nás teprve čeká, už můžeme mít jistě něco v záloze.

Budete potřebovat:

  • 16 - 18 ks sušených švestek
  • mandlové aroma
  • 50 g marcipánu
  • rum
  • 1 tabulka hořké čokolády
  • 1/2 tabulky mléčné čokolády

Postup:

  1. Švestky dáme do mísy, zalijeme rumem a necháme odležet do druhého dne.
  2. Druhý den ochutíme marcipán kapkou mandlového aromatu a vytvoříme z něj tolik kuliček, kolik máme švestek.
  3. Pak jimi švestky naplníme.
  4. Oba druhy čokolády nalámeme a rozpustíme ve vodní lázni.
  5. Švestky postupně napichujeme na párátko a máčíme v čokoládě.
  6. Necháme zaschnout a můžeme podávat i jako vánoční cukroví.

Je-li na vás marcipán v kombinaci se švestkou až příliš sladký, můžete ho nahradit třeba mandlí.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.