Jablečné knedlíky

Ovocné knedlíky se plní vším možným, na jedno ovoce se ale dnes už trochu zapomíná. A tím ovocem jsou jablka. Naše babičky a prababičky přitom jablečné knedlíky vařívaly přes zimu docela běžně.

Budete potřebovat:

  • cca 500 g jablek
  • cca 400 g mouky
  • 150 ml mléka
  • 3 vejce
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce cukru
  • špetka soli

na dokončení:

  • máslo
  • cukr
  • skořice
  • strouhaný tvaroh

Postup:

  1. Vejce rozkvedláme s mlékem, cukrem, solí a rozpuštěným máslem.
  2. Přidáme mouku a důkladně promícháme.
  3. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme a zbavíme jádřinců.
  4. Nakrájíme na menší kusy a smícháme s těstem.
  5. Pomoucí dvou lžic z těsta tvarujeme knedlíčky a vhazujeme do vroucí osolené vody.
  6. Vaříme asi 15 minut.
  7. Vyjmene z vody a servírujeme polité rozpuštěným máslem a posypané cukrem, skořicí a strouhaným tvarohem.
autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.