Dýňové knedlíky
Polévka, kari nebo koláč - to všechno můžete uvařit či upéct z dýně. A my vám dnes přidáme další nevšední dýňovou inspiraci.
Budete potřebovat:
- 500 g dýňové dužiny
- 250 g celozrnného pečiva z předešlého dne (bagetek či housek)
- 200 ml mléka
- 3 lžíce rozpuštěného másla
- 2 vejce
- 2 lžíce krupice
- 1 lžíce škrobové moučky
- sůl, pepř
Postup:
- Dýni upečeme nebo podusíme doměkka a rozmačkáme na kaši.
- Pečivo nakrájíme na kostičky, zalijeme vlažným mlékem a necháme asi čtvrt hodiny stát.
- Pak smícháme s dýňovým pyré.
- Přidáme vejce, krupici, škrobovou moučku a rozpuštěné máslo.
- Osolíme a opepříme a důkladně promícháme.
- Namočíme si ruce do studené vody a tvarujeme knedlíky.
- Opatrně je vkládáme do vroucí osolené vody a vařme asi 15-20 minut.
- Servírujeme ke smetanovým omáčkám nebo omáčkám z kořenové zeleniny.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.