Houbové koření
Tentokrát vaříme celý týden v Apetýtu z toho, co si sami ulovíme. A na tyto úlovky vám stačí košík, nožík a trpělivost. Budeme totiž dělat jídla z hub.
Budete potřebovat:
- 4 lžíce sušených hub
- 1 lžíce sušené cibule
- 1 lžíce sušeného česneku
- 1 lžička saturejky
- 1 lžička sušeného zázvoru
- 1 lžička majoránky
- 1 lžička oregana
- 1 lžička sladké mleté papriky
- 1 lžička rozmarýnu
Postup:
1. Všechny dobře usušené suroviny smícháme a najemno umeleme (můžeme přidat i chilli papričky).
2. Rozdělíme do skleniček, dobře zavřeme a uchováváme v temnu a suchu.
3. Používáme při dochucování jídel - například omáček a polévek.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.