Šťavnatá kuřecí stehna
Vzpomenete si, o co jste se jako děti u babičky vždycky rvali? Pokud to náhodou byla kuřecí stehna, dnes pro vás máme recept zrovna na ně.
Budete potřebovat:
- zeleninový vývar
- kuřecí stehna
- olej
- hořčice
- česnek
- mletá paprika
- sůl, pepř
Postup:
- Stehna nejprve 10-15 minut povaříme v zeleninovém vývaru.
- Poté je dáme do pekáčku a potřeme směsí z oleje, hořčice, utřeného česneku a osolíme a opepříme.
- Dáme do trouby vyhřáté na 160 stupňů asi na 35-40 minut.
- Dle potřeby během pečení podléváme vývarem a výpekem (zbytek vývaru můžeme později upotřebit třeba při přípravě polévky nebo rizota).
- Na konci pečení trobu rozpálíme na 200 stupňů a krátce dopečeme.
- Podáváme s bramborovou kaší.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka