„Divoká Hilda“
S novým týdnem vám naservírujeme také novou dávku inspirace do vaší kuchyně. Abychom ten poslední prázdninový týden pojali pěkně zvesele, vybíráme tentokrát jídla s neobvyklým názvem.
Budete potřebovat:
- 400 ml smetany ke šlehání
- 300 g mražených malin + čerstvé na ozdobu
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 150 g nahrubo rozdrcených sněhových pusinek
Postup:
- Smetanu vyšleháme spolu s vanilkovým cukrem dotuha.
- Připravíme si vyšší skleničky a na jejich dno dáme část mražených malin.
- Na ně rozprostřeme kousky pusinek a přidáme vrstvu šlehačky.
- Znovu přidáme část malin a opakujeme, dokud máme suroviny.
- Vše zakončíme vrstvou šlehačky a dozdobíme čerstvými malinami.
- Podáváme vychlazené.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.