„Divoká Hilda“

S novým týdnem vám naservírujeme také novou dávku inspirace do vaší kuchyně. Abychom ten poslední prázdninový týden pojali pěkně zvesele, vybíráme tentokrát jídla s neobvyklým názvem.

Budete potřebovat:

  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 300 g mražených malin + čerstvé na ozdobu
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 150 g nahrubo rozdrcených sněhových pusinek

 

Postup:

  1. Smetanu vyšleháme spolu s vanilkovým cukrem dotuha.
  2. Připravíme si vyšší skleničky a na jejich dno dáme část mražených malin.
  3. Na ně rozprostřeme kousky pusinek a přidáme vrstvu šlehačky.
  4. Znovu přidáme část malin a opakujeme, dokud máme suroviny.
  5. Vše zakončíme vrstvou šlehačky a dozdobíme čerstvými malinami.
  6. Podáváme vychlazené.
autor: Zuzana Plíšková