Bramborovo-okurkový salát
Mysleli jste si, že bramborový salát se hodí je na štědrovečerní stůl? Tak to vás teď rádi přesvědčíme o opaku. Stačí ho připravit trochu jinak a máte skvělou a osvěžující letní přílohu.
Budete potřebovat:
- 7-8 brambor
- 1/2 salátové okurky
- 200 g zakysané smetany
- 3 lžíce majonézy (nebo dle chuti)
- 4 vejce
- 1 cibule
- česnek
- sůl, pepř
- petrželka
Postup:
- Ve slupce uvařené brambory po vychladnutí oloupeme a nakrájíme.
- Okurku podélně rozřízneme, lžící vyškrábneme semínka a nakrájíme na půlkolečka.
- Uvařená vejce oloupeme a nakrájíme, nadrobno nakrájíme také cibuli.
- Zakysanou smetanu smícháme s majonézou, utřeným česnekem, solí a pepřem.
- Dresink promícháme s ostatními ingrediencemi a na závěr přidáme dle chuti petrrželku a pažitku.
- Dochutíme solí a pepřem a dáme řádně vychladit.
- Servírujeme jako přílohu.
Tip: Nic vám samozřejmě nebrání si salát dopřát i jako hlavní jídlo.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka