Žampiony v pivním těstíčku

Smažené jídlo spojené s Rakouskem - Uherskem, ale nepůjde o klasický vídeňský řízek. Trojobal nahradíme lahodným pivním těstíčkem a v něm můžete místo telecího obalit třeba snáze dostupné žampiony.

Budete potřebovat:

  • 500 g žampionů
  • 150 g hladké mouky
  • sůl
  • 1 vejce
  • 150 ml světlého piva
  • 1 lžička oleje
  • muškátový oříšek

Postup 

  1. Žampiony oloupeme a z bílku ušleháme sníh.
  2. Mouku smícháme se solí, muškátovým oříškem, žloutkem, pivem a olejem a nakonec přidáme sníh.
  3. Žampiony obalujeme v těstíčku a dozlatova smažíme v rozpáleném oleji.
  4. Necháme okapat na papírové otěrce.
  5. Podáváme s tatarskou omáčkou.