Čokoládové rohlíčky
Léto, výlety, svačina - to je trojice, která k sobě neodmyslitelně patří a i vy se určitě alespoň na nějakou kratší cestu nebo piknik vydáte. Co ale zabalit, když děti i vás obložené housky omrzely?
Budete potřebovat:
- 200 g hladké mouky
- 125 g tvarohu
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 5 lžic mléka
- 5 lžic oleje
- 60 g cukru
- nasekaná čokoláda
- žloutek na potření
Postup:
1. Mouku smícháme se špetkou soli, práškem do pečiva a na drobno nasekanou čokoládou.
2. Tvaroh rozmícháme s olejem, mlékem a cukrem.
3. Obě směsi spojíme a vyhněteme hladké těsto.
4. Na pomoučené ploše ho rozválíme na kruhovou placku (o síle asi 3 mm) a tu rozřežeme na 12 stejných trojúhelníků.
5. Smotáme je do tvaru rohlíčků, mírně je ohneme a závěřečným spojem dolů klademe na plech vyložený pečicím papírem.
6. Potřeme žloutkem rozmíchaným s trochou vody a pečeme při 180 stupních asi 20 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.