Smažené polštářky

Říká se, že když vaříme či pečeme s vínem, použít bychom měli jedině to, které nám skutečně chutná i samo o sobě. A protože u nás na Moravě je z čeho vybírat, tak se můžeme směle pustit do dalšího receptu tohoto týdne, do kterého kromě ostatních surovin patří právě víno.

Budete potřebovat:

600 g hladké mouky
4 žloutky
špetka soli
250 ml smetany ke šlehání
3 lžíce bílého vína
80 g másla

Postup:

1. K prosáté mouce přidáme sůl, žloutky, máslo, víno a šlehačku a všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto.

2. Zabalíme ho do fólie a dáme na hodinu do lednice.

3. Poté rozválíme na tenčí plát a rozřežeme na čtverečky, které smažíme dozlatova v rozpáleném oleji.

4. Ještě teplé obalujeme v mletém cukru s vanilkou.

TIP: Můžete je ale před pečením naplnit třeba rybízovou marmeládou. Právě plněné totiž smažené křehké polštářky dělají třeba naši rakouští sousedé.

autor: Zuzana Plíšková