Jahodovo – rebarborový likér

Tento týden jsme pro vás připravili recepty, na které budete potřebovat alkohol. Nebude ale na pití, ale využijete ho jinak a to do lahodných moučníků nebo hlavních jídel.  A jako první si můžete vyzkoušet nevšední rebarborovo-jahodový likér.

Budete potřebovat:

700 ml vodky

300 ml bílého vína

350 g cukru

cca 100 ml vody

350 g rebarbory

250 g jahod

Postup: 

1. Rebarboru očistíme a nakrájíme na kousky.

2. Zalijeme vodou tak, aby byla ponořená, a asi 5-10 minut povaříme.

3. Necháme vychladnout. Jahody zlehka rozmačkáme a promícháme s rebarborou.

4. Dáme do vhodné nádoby, zasypeme cukrem a přidáme vodku a víno.

5. Zakryjeme a necháme zhruba měsíc uložené v temnu (pravidelně mícháme).

6. Přecedíme a rozdělíme do čistých lahví. Před konzumací necháme ještě zhruba 3 týdny odležet a spotřebujeme do 1 roku.

autor: Zuzana Plíšková