Jednoduchá vanilková zmrzlina

Vyrobte si vynikající domácí zmrzlinu!

Budete potřebovat:

1 plechovka kondenzovaného mléka
500 ml tučné smetany ke šlehání
vanilka

Postup:

1. Kondenzované mléko nalijeme do mísy.

2. Ve druhé míse důkladně vyšleháme smetanu.

3. Poté vmícháme do mléka nejprve lžící šlehačky, abychom ho zjemnili a lépe se s ním pracovalo.

4. Vmícháme zbytek šlehačky tak, aby vznikla hladká směs.

5. Rozprostřeme ji do vhodné nádoby (třeba plastové vaničky od zmrzliny), povrch uhladíme a přitlačíme na něj kousek pečicího papíru.

6. Dáme alespoň na 12 hodin do mrazáku.

7. Spotřebujeme nejlépe do dvou týdnů.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.