Bábovka bez vajec
Nejčastěji z formy vyklápíme bábovku třenou, olejovou, šlehačkovou nebo dokonce i likérovou. Ta dnešní bude ale kynutá. Což znamená, že příprava nám zabere trochu více času, na druhou stranu kynutá bábovka se tak často nevidí a tak si určitě každý rád ochutná. Následující recept, který už hodně pamatuje, nám poslala poslouchačka Božena, která má bábovkových nápadů v záloze hned několik.
Budete potřebovat:
250 g hrubé mouky
10 g droždí
50 g másla
60 g cukru
špetka soli
125 ml mléka
citrónová kůra
Postup:
1. Do mísy dáme prosátou mouku, přidáme cukr, citrónovou kůru, rozpuštěné máslo, připravený kvásek a zbylým mlékem zaděláme těsto.
2. Dobře propracujeme a dáme do vymazané a moukou vysypané formy.
3. Necháme vykynout a zvolna pečeme.
4. Upečenou bábovku opatrně vyklopíme a ještě teplou posypeme vanilkovým cukrem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.