Bábovka bez vajec

Nejčastěji z formy vyklápíme bábovku třenou, olejovou, šlehačkovou nebo dokonce i likérovou. Ta dnešní bude ale kynutá. Což znamená, že příprava nám zabere trochu více času, na druhou stranu kynutá bábovka se tak často nevidí a tak si určitě každý rád ochutná. Následující recept, který už hodně pamatuje, nám poslala poslouchačka Božena, která má bábovkových nápadů v záloze hned několik.

Budete potřebovat:

250 g hrubé mouky
10 g droždí
50 g másla
60 g cukru
špetka soli
125 ml mléka
citrónová kůra

Postup:

1. Do mísy dáme prosátou mouku, přidáme cukr, citrónovou kůru, rozpuštěné máslo, připravený kvásek a zbylým mlékem zaděláme těsto.

2. Dobře propracujeme a dáme do vymazané a moukou vysypané formy.

3. Necháme vykynout a zvolna pečeme.

4. Upečenou bábovku opatrně vyklopíme a ještě teplou posypeme vanilkovým cukrem.

autor: Zuzana Plíšková